
យុវវ័យដែលបរិភោគជាតិស្ករ fructose ច្រើនក៏មានកម្រិតនៃសារធាតុការពារ សរសៃឈាមបេះដូងទាប ដូចជាកូលេស្តេរ៉ូលល្អ (HDL) និងប្រូតេអ៊ីន adiponectin។ ទំនាក់ទំនងរវាងការញ៉ាំជាតិស្ករ fructose ច្រើននិងកត្តាហានិភ័យនៃ សរសៃឈាមបេះដូងមាន កាន់តែច្រើនចំពោះកុមារដែល មានខ្លាញ់ក្បាលពោះច្រើន ដែលជាកត្តាគ្រោះថ្នាក់មួយទៀត នៃជំងឺសរសៃឈាមនិងជំងឺទឹកនោមផ្អែម។
វេជ្ជបណ្ឌិត វ៉ានណេសាប៊ុនឌី (Vanessa Bundy) និយាយថា “វាមានសារសំខាន់យ៉ាងខ្លាំង ក្នុងការផ្តល់តុល្យភាពនៃអាហារ ដែលមានគុណភាពខ្ពស់ដល់កូនៗ របស់យើងហើយដើម្បីយកចិត្តទុកដាក់ខ្លាំង បំផុតទៅលើជាតិស្ករ fructose និងជាតិស្ករ sucrose ដែលពួកគេបរិភោគប្រចាំថ្ងៃ”៕